• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Перші кроки впровадження музейної педагогики

Перші кроки впровадження музейної педагогики

2017-01-27

/Files/images/11.jpg

/Files/images/12.jpg Музейна педагогіка нині є популярним видом педагогічної практики. Як свідчить досвід, це надзвичайно цікава та корисна дисципліна, що надає широкі можливості для навчання, виховання та розвитку дошкільників. Музейна педагогіка є справжньою знахідкою для педагога, оскільки дає змогу розв’язувати водночас кілька завдань:

· здійснювати нетрадиційний підхід до навчання, виховання та розвитку дітей;

· налагодити дослідницьку та проектну роботу./Files/images/13.jpg

Музей може стати джерелом формування національної свідомості, духовного розвитку дошкільників, виховання емоційно-дієвого та ціннісного ставлення до довкілля.

Використання різноманітних форм роботи на засадах музейної педагогіки сприяє динамічності і варіативності організації освітнього процесу в дошкільному закладі, а також розкриттю творчих здібностей дітей та педагогів.

Музейний простір може стати у великій пригоді освітньому процесу. Його використання істотно урізноманітнює форми і методи роботи, активізує дитячу творчість і дає змогу організовувати цікаві і змістовні заняття для вихованців та їх батьків. Тож педагогами ДНЗ вирішено оформити мінімузеї в групах, які будуть використовуватися у освітній роботі з дошкільниками. Міні музеї оформлені за допомогою батьків, постійно поповнюються новими експонатами./Files/images/14.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 153

Коментарi