Робота ЗДО влітку

2020-04-21

Увага!

З 01.06.2020-16.07.2020 р. у ЗДО № 78 "Вогник" буде тимчасово призупинено освітній процес.

Дітки будуть переведені в ЗДО № 99 або в інші дошкільні заклади міста, за бажанням батьків.

Готуємо дитину до переходу в інший дошкільний заклад влітку

(Поради для батьків)

1. Поговоріть з дитиною як з дорослою. Поясніть, що вона тимчасово буде ходити в інший садок, де також багато дітей, з якими можна грати, багато нових і цікавих іграшок.

2. Сходіть на прогулянку до дитсадка, до якого переходитиме дитина. Бажано напередодні познайомитись з вихователькою, помічником вихователя.

3. Обов'язково скажіть вихователю, а краще залиште йому письмову пам'ятку, де перерахуйте: нелюбимі страви, продукти і ліки, що викликають алергію; номери телефонів для зв'язку з вами в екстрених випадках.

4. Поговоріть з дитиною про труднощі, які можуть виникнути у неї в дитячому садку. Обговоріть, до кого в цьому випадку можна звернутися по допомогу, і як це зробити.

5. Нагадайте дитині як знайомитися з іншими дітьми, просити, а не забирати іграшки, пропонувати іграшки іншим дітям.

6. Створіть спокійний, безконфліктний клімат для дитини в сім'ї, проводьте якомога більше часу разом за іграми, прогулянками, робіть разом домашні справи.

7. Перші дні не залишайте дитину в новому дитсадку на цілий день.

8. Щоб у дитини не виникала тривога, уникайте довгих прощань зі стурбованим виразом обличчя. Прощаючись, обов'язково скажіть, що повернетеся за нею. Якщо малюк важко розлучається з матір’ю, то бажано перші кілька днів доручити відводити в дитячий садок батькові.

9. Можна дозволити дитині взяти з собою улюблену іграшку, яка буде діяти на неї заспокійливо, буде для неї частинкою безпеки.


10. Обіймайте дитину, говоріть ніжні слова, розпитуйте про те, як пройшов її день. Малюк буде відчувати, що важливий для мами, а перехід у інший садок є тимчасовою необхідністю.

11. Якщо в перші дні дитина вередуватиме, буде плакати за мамою, ні в якому разі не лайте її за це. Просто прийміть всі її емоції і своєю поведінкою доведіть, що все, що з нею відбувається цілком природно.

12. Познайомтеся з іншими батьками та їхніми дітьми.

Кiлькiсть переглядiв: 199

Коментарi